Sony, ragdol mačka, star sedam godina,.. doveden u Kliniku Sveti Vrači na preventivni pregled i vakcinaciju pre novogodišnjeg putovanja. Redovnim, preventivnim pregledima kod veterinara na vreme otkrivate moguća oboljenja i svom kućnom ljubimcu pružate zdraviji i kvalitetniji život.

Mačke se moraju očistiti od parazita, vakcinisati protiv zaraznih mačjih bolesti, i detaljno pregledati. Većina mačaka nađenih na ulici ima unutrašnje parazite i buve, pa ukoliko odlučite da udomite takvu mačku, poželjno je mačku pre donošenja u dom, dovesti u VET Kliniku gde će dobiti preparat protiv parazita, da se očisti od buva i pregleda na mikrosporidiozu, zarazu koja je prenosiva na ljude. Ukoliko je mačka zdrava, možete je uvesti u dom, a nakon nekoliko dana može se vakcinisati protiv mačjih zaraznih bolesti. Takođe po našem zakonu ste dužni da vakcinišete mačku protiv besnila i da je mikročipujete tj. obeležite.

Za više informacija i specijalistički pregled pozovite nas u bilo koje doba! VET Klinika Sveti Vrači

Šta obuhvata sistematski pregled?

Sistematski pregled obuhvata kompletan pregled životinje od „njuške do repa“. Veterinar pored uzimanja kompletnih anamnestičkih podataka i opšteg kliničkog pregleda obavlja i sledeće preglede:

  • Utvrđivanje vakcinalnog statusa
  • Kompletna krvna slika i biohemijska analiza krvi
  • Koprološki pregled (radi provere prisutnosti pojedinih parazita)
  • Test na „srčanog crva“
  • Pregled urina
  • EKG
  • Ultrazvučni pregled

DEŽURNI VETERINAR │ + 381 63 34 22 35

VET24 dežurni veterinar – hitna veterinarska pomoć …

Dragan Vesić - doktor veterinarske hirurgije - specijalista
Đorđe Đorđević - doktor veterinarske medicine - specijalista
Predrag Cvetković - doktor veterinarske medicine
Milena Jeremić - doktor veterinarske medicine